Thursday, December 5, 2013

Inhokista suosikiksi?

Olen sitä mieltä, että kaikista ruoista ja ruoka-aineista ei tarvitse pitää, mutta liika nirsous on oma valinta. Ällös ota kommenttiani itseesi, tämä on vain subjektiivinen mielipiteeni. Olen huomannut, että jatkuvan yrityksen kautta inhokkeja voi oppia syömään - niistä voi tulla jopa suosikkeja! (ks. alin lista)

Inhokista suosikiksi: korvasieni

On kuitenkin ruokia, joista en usko koskaan oppivani nauttimaan. En pääsääntöisesti teilaa mitään ruokia yhden kokeilun perusteella, vaan annan makuhermoilleni vähintään pari mahdollisuutta. Jatkan kokeilua niin kauan, kunnes päädyn johonkin lopputulokseen. Mieleeni ei nopeasti ajateltuna tule kuin kaksi ruokaa joita kieltäydyn aina syömästä: hanhenmaksa ja Sinievätonnikala.

Menestyksekäs sieniretki. Muistaakseni 36 kg korvasieniä.

En ole kovin nirso ruoan suhteen. Silti listaan oli helppo luetella toistakymmentä eri ruokaa ja ruoka-ainetta. Haluan siis korostaa, että syön näitä kaikkia, en vain pidä niistä tai syö niitä mielelläni. Listan selityksiä ei saa ottaa liian tosissaan, joten herneily kielletty!

Ei heruta vettä kielelle:
  • Säilykekirsikat: Miksi?! Näitä en ymmärrä ollenkaan. Maistuvat ja näyttävät muovilta.
  • Rusina: Toiset "poimivat rusinat pullasta" - minä jätän ne mielelläni muille. Menee kuitenkin suklaarusinoissa ja -levyissä. 
  • Aurinkokuivatut tomaatit: Tässä on pilattu sekä öljy että tomaatti. Kuin nahkainen tomaattipyree.
  • Simpukat Ehkä eniten yritystä osakseen saanut ruoka, mutta ei vaan pysty. Koostumus on epämiellyttävä, eikä yksinkertaisesti maistu hyvältä. Lisäksi ulkonäöstä tulee mieleen silmämuna. (pl. kampasimpukat, jotka on taivaallisia!)
  • Thai Wok -pakastevihanneksista löytyvät kiinalaiset sienet: Olen maistanut kaksi kertaa: ensimmäisen ja viimeisen kerran. Ei mitään lisättävää.
  • Artisokka (säilyke): Limaista vätkyä, jossa omituinen maku. Antaisin mahdollisuuden tuoreelle artisokalle, jos joku kokkaisi sen minulle hyvin.
  • Pomelo/greippi/verigreippi: Liian hapokasta, menee leukaperiin aiheuttaen holtitonta nykimistä.
  • Pangasius: Pohjakala, joka maistuu mudalta. En ole viitsinyt yhden kerran kokkailuepäonnistumisen jälkeen panostaa lisää. Voisi ehkä kokeilla leivittää tai maustaa voimakkaasti.
  • He-Ma-Pa: Paprikan kuori irtoaa ja jää kitalakeen kiinni. Maistuu pahalta. He-Ma-Po on ok.
  • Suomalainen keltainen Currymauste: Lieneekö maku oikeastaan kurkuma, josta en välitä. En ole ottanut sen tarkemmin selvää.
  • Savu-BBQ: Erikseen jees, yhdessä nou! Tosin ravintoloissa tarjoillaan monesti purkkisavua, joka ei maistu kovin herkulliselta.
  • Halva: Liian sokerista ja oudon makuista sellaisenaan. Ehkä sopisi johonkin jälkiruokaan sekaan.
  • Itämaiset yltiömakeat pakastejälkiruoat: Aasiakaupoissa myytävät pakastejälkiruokapallerot maistuvat jäädytetyltä sokerimassalta, joka sulettuaan on lisäksi vettynyt.
  • Singapore Carrot Cake: Ei mitään tekemistä porkkanakakun kanssa. Kutsuisin tätä "Daikonmunakkaaksi". Ei uponnut, ei sitten yhtään. Makea ja suolainen riitelee tärkkelyksen kanssa.
  • Soijajauho: Maistuu ja haisee puulta.
  • Margariini: Erehdyin kerran jopa korvaamaan voin sipulivoikastikkeessa margariinilla. En ymmärrä mikä hädän hetki silloin oli, mutta maku oli jotain aivan kamalaa. En käytä, enkä tule käyttämään margariinia missään.
Listataanpa vielä ne ruoka-aineet ja juomat, joita olen oppinut syömään totuttelemalla:
  • Katkarapu
  • Mustekala: Viime kesänä hyvää Paellaa syöneenä pääsin tästäkin inhosta!
  • Vichy
  • Korianteri: Nykyään yksi lempiyrteistäni.
  • Varsiselleri
  • Mukulaselleri: Vielä alkuvaiheessa, mutta vielä minä tämänkin selätän.
  • Purjo
  • Kapris
  • Sienet: Reseptejäkin blogissa jo monta.
  • Kumina
Eli omalla aktiivisuudellakin on merkitystä. Olisi mielenkiintoista kuulla muiden mietteitä aiheesta!

12 comments:

  1. Onpa sulla ihana blogi! Löysin jättämäsi kommentin kautta ja nyt huomaankin, että kisataan samassa Atrian haasteessa :)

    Tämä oli ihan mainio postaus! Onko tuo ylin korvasieni ihan oikea? :DD Mieletön. Mulla olis varmaan jäänyt metsään, kun en olisi edes tunnistanut. Oletko koittanut puolikuivattuja (kirsikka)tomaatteja? Ainakin Stockalta saa. Mulle aukesi ihan uusi maailma tuossa aurinkokuivattujen sarjassa, aiemmin en itsekäään tykännyt yhtään. Tuoreista simpukoista mä tykkään, kuten myös (jopa purkki) artisokasta ja kaikista kirpeistäkin sitruksista, muuten voin allekirjoittaa sun listan. He-ma-pa on kamalaa, he-ma-po kotiutui taas juuri kaupasta ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos kaunis. Olen myös ihaillut sinun blogiasi. :) Onnea kisaan!

      Ei ole tullut kokeiltua Stockan tomskuja, kiitos vinkistä. Täytyy kyllä testata.

      Delete
    2. ...ja tosiaan ihan oikea korvasieni, jonka meinasin ensin talloa! :)

      Delete
  2. Avasit pandoran lippaan kun menit pyytämään mielipiteitä inhokki ruuista :)

    Korvasienet on mielettömän hyviä! Samoin kuin monet muut metsäsienet. Herkkusieniä en kuitenkaan syö ja ne Findus vihannesten kiinalaiset sienet on ihan oma lukunsa. Olen niitä syönyt joitain kertoja, mutta mistään maistamisesta ei voida puhua.

    Rusinoista olen samaa mieltä. Ei yksittäin, pullan seassa tai glögissä näin joulun aikaan. Ostin kerran vahingossa ruisleipää, missä oli rusinoita. Kerran. Jogurtti- ja suklaarusinat menevät. Simpukoita en ole oikein edes uskaltanut maistaa, mutta kampasimukoita söisin useamminkin ellei ne maksaisi niin tajuttoman paljon.

    Margariiniä laitan vain leivän päälle ja itse ostan kaupasta vain Oivariinia. Verigreippiä en ole tuonut kaupasta kotiin, mutta ravintolassa otin kerran salaattipöydästä jotain punaista sitrusta ja maku oli jotain todella järkyttävää. Korianteri on myös mun suosikki. En ole vielä löytänyt korianterin siemeniä, että tulisi morttelille käyttöä.

    Katkaravuista voin sanoa, että jätä suosiolla pakastealtaaseen ne "pizza katkaravut" ja osta kuorimattomia. Ovat myös halvempia, Salon shitty marketissa kilon pussi maksoi palttiarallaa 7 euroa. Maksaa enemmän vaivaa mutta on mielestäni sen arvoista. Varsiselleri vaatii rinnalle jotain muuta. Olen lisännyt sitä jauhelihakastikkeeseen ja papusoppaan ja löysin netistä kolmioleipätäytteen, johon se sopii hyvin (http://www.thedailymeal.com/chi-chi-bean-toasts?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheDailyMeal+%28The+Daily+Meal%29)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Korianterin siemeniä pitäisi löytyä ihan maustehyllyltä. Onko teillä lähellä itämaisia mauste- ja ruokakauppoja? Niistä ainakin löytyy.

      Meillä on onneksi tuo Hakaniemen kauppahalli vieressä, josta saa hyvää lihaa ja mereneläviä. Katkarapuja tosin olen ostanut ihan perus ruokakaupasta. Ei tosiaan kannata ostaa niitä pienempiä, kun ovat todellakin ihan mitättömän kokoisia!

      Delete
    2. Täällä maaseudulla on vähän eri meininki :) Etniset kaupat eivät kauaa säily ja marketista tuppaa löytyä kaikkea muuta kuin sitä mitä haluaisi. Tai sitten en ole vaan nähnyt. Monesti Helsinkiin suuntautuvilla reissuilla kolutaan läpi erikoisemmat kaupat ja jos ei itse mennä niin toisen mukaan annetaan kauppalappu.

      Delete
    3. Ne on kyllä sellasia "karkkikauppoja". :)

      Delete
  3. Hauska idea! Mun kestoinhokki on hernekeitto. Tytär uhkailee sanaharkassa (viimeisenä aseenaan) tuoda sitä vanhainkotiin. jahka se aika koittaa.

    ReplyDelete
  4. Mulle pahin on kalkkuna. Maku ok,mutta rupeen aina mietimään sen elukan ulkonäköä ja ruokahalu menee :) en väitä olevani mikää adonis itsekää mutta kalkkuna on oikea rumilus.lukuisista yrityksistä huolimata myös tofu tuottaa ongelmia. Yksi mikä ei ole pahaa vaan on mauton ja turha,se on carambola.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla on lapsuudessa ollut joskus inhonväristyksiä broilerista, vaikka maku oli ok. Meinasin mainita Tofun, mutta se on niin mitäänsanomatonta, että annoin olla. :) Carambola on kieltämättä aika turha boolikoriste.

      Delete
  5. Ja Duriania olen maistanut vain sipsinä, se oli ihan ok! Haju on tuoreena kammottava, mutta koska en ole maistanut sitä tuoreena, jätin pois listalta.

    ReplyDelete

Tha :)