Tuesday, January 29, 2013

Haudutettu paahtopaisti / Slow Cooker Roast Beef

Etäpäivä, mikä oiva tilaisuus laittaa cookeri pöhisemään illallista ajatellen. Ehdin hauduttaa paistia 5,5 h tuntia täysteholla (II/II), kunnes pokka petti ja lisäsin kerman sekaan. Lihasta tulee tietysti sitä mureampaa mitä kauemmin sitä malttaa hauduttaa.

Slow cooker -ohjeisiin harvemmin tarvitsee mitään sen kummempaa reseptiä. Muhittaa voi melkein mitä lihaa tahansa ja mausteeksi voi käyttää mitä mielikuvitus antaa myöten. Tässä kuitenkin mitä tänään tein. Lisukkeena tarjosin meiramilla maustettua muusia.

Vähän 80-lukua?
A little 80's feel?
5 hengelle

1 (n. 1 kg) paahtopaisti
reilusti voita ruskistamiseen
vettä
1 lihaliemikuutio
1 oksa rosmariinia
1 punasipuli, 4 osaan leikattuna
1 iso porkkana, 4 osaan leikattuna
hillosipuleita maun mukaan
herkkusieniä maun mukaan
2 dl kermaa
  1. Ota liha huoneenlämpöön 1 h ennen paistamista.
  2. Kuivaa liha talouspaperilla taputellen. Ruskista liha kauttaaltaan voissa. Siirrä cookeriin.
  3. Kaada vettä päälle niin paljon, että liha lähes peittyy.
  4. Lisää kaikki muut aineet, paitsi kerma. Anna hautua pitkään, mielellään yli 5 tuntia.
  5. Lisää kerma ja kuumenna.
  6. Tarjoile esim. muusin kera.
Mausteeksi sopisi myös maustekurkku, kuten stoganoffiin on tapana laittaa.
You could also add some pickled cucumbers in this recipe.
You rarely need an actual recipe for a slow cooker dish. Almost any type of meat can be prepared with the cooker, I think. Today, I served roast with marjoram seasoned mash.    

Serves 5

1 (about 1 kg) roast beef
generously butter for browning
water
1 beef bouillon cube
1 rosemary branch
1 red onion, cut in 4 wedges
1 big carrot, cut in 4 wedges
pickled onions, to taste
champignons, to taste
2 dl cream
  1. Take the meat out from the fridge 1 h before browning it.
  2. Dry the roast by patting it with paper towel. Brown the roast on all sides in butter. Transfer in the cooker.
  3. Add enough water to almost cover the roast.
  4. Add all the other ingredients except fot the cream. Cook for at least 5 hours.
  5. Add the cream and heat up.
  6. Serve e.g. with mashed potatoes.

6 comments:

  1. Slow cooker on varmasti pätevä vehje. Itsekkin olen miettinyt pitäisikö sijoittaa. Mistä olet omasi ostanut?

    Saako toivoa? saisiko blogiin uusia kissakuulumisia? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ostettiin cookeri netin kautta Valiokoiravarusteesta. Katsotaan, josko jossain välissä taas kissakuvia. :3

      Delete
    2. se oli nopeasti toteutettu toive :D

      Delete
  2. Taas kadehdin tätä laitetta :), ehkä sitten kun päästään muuttamaan ja isompi keittiö...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meilläkin on melko pieni kämppä ja keittiö tosi kompakti. Jotenkin sen silti sai tuonne kattiloiden taakse mahtumaan. :)

      Delete

Tha :)